OVER:

THE INTERIOR GATHERER is mijn persoonlijke interieurblog. Met mijn blog sprokkel ik interieur-ontdekkingen bij elkaar. THE INTERIOR GATHERER is interieurarchitect by day – blogger by night. Als designliefhebber en ondernemer deel ik ook graag mijn adviezen, interviews en tips met jullie.

INSTAGRAM:

BLOGLOVIN’:

Follow
Top

OVER:

THE INTERIOR GATHERER is mijn persoonlijke interieurblog. Met mijn blog sprokkel ik interieur-ontdekkingen bij elkaar. THE INTERIOR GATHERER is interieurarchitect by day – blogger by night. Als designliefhebber en ondernemer deel ik ook graag mijn adviezen, interviews en tips met jullie.

Binnenkijken bij Bec Dowie’s mobiele huis in Nieuw-Zeeland

Helemaal in Auckland, Nieuw-Zeeland staat de woning van Bec Dowie, van designstudio Douglas & Bec. Een familiebedrijf dat bekend staat om hun vakmanschap en strakke ontwerpen. De woning van Bec Dowie genaamd Clevedorn Barn, heeft een minimalistisch interieur waarin eenheid, rust, huiselijkheid en leef- en werkruimte met elkaar verbonden zijn. En niet geheel belangrijk, sommige muren in de woning staan los wat het huis aanpasbaar en mobiel maakt.

 
Al eerder schreef ik kort over Douglas & Bec en hun prachtige design an zich. Des te mooier om hun werk ook daadwerkelijk in zijn volle glorie te zien. Zo schittert de Line Pendant 02 en RD Dining Chair in deze mooie setting. De combinatie tussen huis- en werkfuncties onder één dak is logisch met een familiebedrijf.

 
Douglas & Bec is opgezet door Bec en haar vader Douglas. Zonder plan of idee besloten ze in 2006 te beginnen met het ontwerpen en maken van dingen. Sindsdien is het bedrijf uitgebreid tot drie voltijdse werknemers inclusief Dowie’s man, Paul. “My husband and I run the production, marketing, and financial side of things. As far as design goes, I’m the ideas person and my father is the maker. He loves building things that are strong and structural and functional, whereas I bring a softening aesthetic to our pieces.” Prachtig hoe zulke verfijnde en deels klassieke meubel objecten in een strakke moderne woning zijn balans vinden! Ik was fan maar nu nog meer.. Enne die Line Pendant staat dus hoog op mijn whishlist. Someday..

 
 

 

Bron: Sight Unseen
Fotografie: Pippa Drummond

INFO:

Douglas & Bec
9 St Mary’s Road
Ponsonby Auckland
New Zealand

+64 9 551 3685
Website

Email
Instagram

SHOP DE STYLE:

 • Arch Chair

  Arch Chair

  De Arch Chair doet denken aan klassieke Parijse brasseriestoelen van Thonet en is een comfortabele, elegante bijzetstoel in vlasachtige tonen van Amerikaanse stoomassen, fluweel en rotan.

  Ga naar Douglas & Bec

  Quick View
 • Line Pendant 04 2.0

  Line Pendant 04 2.0

  The Line Collection is een eerbetoon aan de speelsheid of beeldhouwer Alexander Calder. Twee gebalanceerde paar handgeblazen glazen bollen in de kleur van uw keuze worden elegant in de ruimte opgehangen aan een koperen staaf en basis.

  Ga naar Douglas & Bec

  Quick View
 • One Step up boekenkast
  490.00

  One Step up boekenkast

  490.00

  De boekenkast One Step Up van Normann Copenhagen is ontworpen door Francis Cayouette. Het flexibele meubel is geïnspireerd door de ladder en is ideaal voor opslag in elke ruimte van je huis. Combineer meerdere boekenkasten naast elkaar voor een mooi strak interieur.

  TE KOOP BIJ BOL.COM

  Quick View
 • Ornament Sculpture
  44.99

  Ornament Sculpture

  44.99

  Haal de sfeer van verre reizen en culturen in huis met dit Sculpture ornament van House Doctor. De accessoire is gemaakt van aluminium. Door de verschillende vormen en de bronzen kleur valt dit item op waar je hem ook neerzet. Plaats dit ornament op je salontafel of in een open wandkast.

  TE KOOP BIJ VTWONEN.NL

  Quick View
 • No Comments

  Post a Comment