Binnenkijken bij Bec Dowie's mobiele huis in Nieuw-Zeeland

Helemaal in Auckland, Nieuw-Zeeland staat de woning van Bec Dowie, van designstudio Douglas & Bec. Een familiebedrijf dat bekend staat om hun vakmanschap en strakke ontwerpen. De woning van Bec Dowie genaamd Clevedorn Barn, heeft een minimalistisch interieur waarin eenheid, rust, huiselijkheid en leef- en werkruimte met elkaar verbonden zijn. En niet geheel belangrijk, sommige muren in de woning staan los wat het huis aanpasbaar en mobiel maakt.

 
Al eerder schreef ik kort over Douglas & Bec en hun prachtige design an zich. Des te mooier om hun werk ook daadwerkelijk in zijn volle glorie te zien. Zo schittert de Line Pendant 02 en RD Dining Chair in deze mooie setting. De combinatie tussen huis- en werkfuncties onder één dak is logisch met een familiebedrijf.

 
Douglas & Bec is opgezet door Bec en haar vader Douglas. Zonder plan of idee besloten ze in 2006 te beginnen met het ontwerpen en maken van dingen. Sindsdien is het bedrijf uitgebreid tot drie voltijdse werknemers inclusief Dowie's man, Paul. “My husband and I run the production, marketing, and financial side of things. As far as design goes, I’m the ideas person and my father is the maker. He loves building things that are strong and structural and functional, whereas I bring a softening aesthetic to our pieces.” Prachtig hoe zulke verfijnde en deels klassieke meubel objecten in een strakke moderne woning zijn balans vinden! Ik was fan maar nu nog meer.. Enne die Line Pendant staat dus hoog op mijn whishlist. Someday..

 
 

 

Bron: Sight Unseen
Fotografie: Pippa Drummond

[edgtf_separator type="full-width"]

INFO:

Douglas & Bec
9 St Mary’s Road
Ponsonby Auckland
New Zealand

+64 9 551 3685
Website

Email
Instagram

[edgtf_separator type="full-width"]


Een verlichtte Afsluitdijk: Gates of Light

De Gates of Light is een onderdeel van het door de overheid gesponsorde Icoon Afsluitdijk. Een project dat ontworpen is door Studio Roosegaarde. Studio Daan Roosegaarde presenteert sinds kort de projecten Lichtpoort, Windvogel en Glowing Nature.

 
Zo gaaf! Het was laatst al op het nieuws, maar ik vind het waard om het project toch nogmaals te belichten. Haha, snap je 'm. De afsluitdijk, die er normaal altijd iconisch en een beetje sneu bij lag, heeft sinds kort een flinke update gekregen. De vernieuwde afsluitdijk is sinds afgelopen vrijdag open.

 
Met het lichtontwerp van Roosegaarde versterkt hij de iconische status van de Afsluitijk op sfeervolle wijze. Zo worden de koplampen van voorbijgaande auto's gereflecteerd. Bekijk naast de Gates of Light ook de andere ontwerpen Windvogel en Glowing Nature.

 


Logeer in voormalig Casa Malca van Pablo Escobar

Hoe debiel en geniaal is dit! Een prominente kunsthandelaar is in het bezit van landgoed dat ooit door de beruchte drugsbaron Pablo Escobar bewoond werd. De mansion in Tulum is nu omgetoverd tot nieuw hotel. Gevuld met prachtige kunst van handelaar Lio Malca zelf kun je nu in Casa Malca een kamer boeken.
 

Het hotel Casa Malca in Tulu, Mexico, is rond 2012 opgekocht. Het pand wordt nu geadviseerd via Design Hotels en de casa heeft sinds 42 slaapkamers waarin je kunt overnachten.

 
Ik las dit bericht via Dezeen en ik heb hardop gelachen. Als Escobar nu had geleefd had hij gebááld! Samen met vriendlief hebben we afgelopen maanden de series als El Chapo en Narcos afgekeken, zie je het bericht dat de mansion van Escobar is omgetoverd tot hotel boordevol kunst! En het interieur? Ach, de interieurstyling is niet echt my cup of tea, maar het blijft leuk om een kijkje in het huis van Escobar te nemen. Het idee om te kunnen overnachten in een casa van een voormalig drugsbaron vindt ik in elk geval geniaal. Kijk je mee?

 
 

Via Dezeen


De woning van hèt designerstoppel uit Oslo

Heb jij ook soms het idee dat jouw woon-stijl niet helemaal vast te pinnen is aan één soort stijl? Dat je een beetje tussen drie stijlen inhangt? Indien je nu ja-knikkend voor je laptoppie zit, kan ik je de hand schudden. En soms is het dan best moeilijk om het ultieme inspiratie-plaatje te vinden waar aaaaaallles helemaal klopt. Muurkleur, indeling, wanden, styling.. Noem het maar op. 

 
Laatst kwam ik toch een project tegen dat wel heel gevaarlijk goed in de buurt komt van mijn stijlen-mix. Het is het interieur -een designerkoppel ofcourse- van de eigenaren van één van de populairste design-shop in Oslo. We gaan het gewoon even als een binnenkijker bestempelen. Komt ie dan he, het interieur van designers en stylisten Alessandro D’Orazio en Jannicke Kråkvik. Side note, die namen heb ik ge-copy-paste natuurlijk. Kijk je mee?

 
 

 

Bron: Sight Unseen
Foto's door Lars Petter Pettersen


Een eigenzinnig interieur in oud kantoor

Wonen in een oud kantoorpand klinkt al heel gaaf. En hoe tof is het interieur! Dit voormalige kantoorpand in Barcelona is eigenzinnig, vernieuwend en het heeft alsnog een huiselijke vibe!

 
Bonba Studio heeft een kantoor in het Eixample-district van Barcelona omgetoverd tot een appartement met twee slaapkamers, met traditionele gewelfde plafonds en oppervlakken in meerdere tinten. Het tweevoudig appartement is gelegen op de eerste verdieping dat dateert uit de late 19de eeuw. Het gebouw werd sinds de jaren tachtig als kantoorpand gebruikt.
De mintgroene, met hout bekleden gang, verbindt de woonkamer met de mooie slaapkamer aan de andere zijde van de woning. De mintgroene lijn die in de gang ontstaat biedt toegang tot een gastkamer, badkamer en loopt uiteindelijk door naar het keukenblok. De gang die normaliter in woningen als minst aantrekkelijk gezien wordt, is in dit geval de eyecatcher en is de centrale as die de verschillende ruimtes in de woning bij elkaar brengt. Zo kan het dus ook!
Verder komen de materialen zoals de tegelvloer en de houten vloer mooi samen met alle andere oppervlaktes in het interieur. Het geeft de woning een subtiele en toch stoere manier van aankleding. I'm in love..

 


Een betonnen micro hostel in China

Een betonnen micro hostel, dat klinkt niet heel gezellig. Dat zou kunnen kloppen, in dit ontwerp zijn veel koude materialen toegepast. Ik, op zijn tijd, hou daar wel van. Ik ben wel gek op beton en strakke lijnen. Het brengt een bepaalde mate van kalmte en rust met zich mee. Of noem het sereenheid, als dat een woord is. Het is iets waar Japanse en Scandinavische architecten heel goed in zijn.
 
En die Chinezen, die ga ik goed in de gaten houden! Ze doen het goed in de economische wereld al en wie weet binnenkort ook de architectuur-wereld. Een kleine periode terug was China met betrekking tot moderne architectuur vaak kolossaal, extreem, groots en grof. Maar als ik naar het hostel in Beijing kijk, zie ik sinds een paar jaar steeds meer Zweedse en Japanse sferen terugkomen. En altijd, als de Chinezen iets beginnen, doen ze het goed.
 
Chinese architect Zhang Ke van studio ZAO/standardarchitecture heeft een kleine hostel gecreëerd midden in een eeuwenoude wijk in Beijing. Het hostel is bestaat uit een aantal betonnen kamers die samen een kleine patio/steeg creëren. De eeuwenoude hutongwijk staat bekend om de kleine steegjes en binnenplaatsjes die nauw op elkaar staan. Het doel van de architecten was om in deze nauwe locatie een modern hostel te ontwerpen. De hostel is ook onderdeel van het Micro Hutong Renewal project. De beton constructie van de hostel is een unieke mix van beton en chinese inkt. Deze mix is in houten mallen verwerkt waardoor de houtnerf in de constructie is ontstaan.
 
Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt, you either gotta love it or you gotta hate it.

 


 
Ben je benieuwd naar meer informatie? Lees hier verder


Een japans mini spa in hartje London

Stel je voor dat je over een kleine spa at home zou beschikken. Hoe tof zou dat zijn! Studio 304 heeft door middel van een kleine aanbouw een nieuwe badkamer gecreëerd voor een Victoriaanse woning in London. 
 
Het doel was om een nieuwe badkamer te ontwerpen waarbij ook ruimte zou zijn om op traditionele Japanse wijze te kunnen baden, een ruimte om in te kunnen ontspannen.
 
Om deze uitzonderlijke Japanse sfeer te kunnen creëren heeft het team van Studio 304 het bad afgezonderd van de douche en toilet door deze op een lager niveau te plaatsen. Samen in combinatie met de glazen wanden en het uitzicht op de tuin vol met bamboe zorgt ervoor dat zelfs in hartje London men zich in de natuur waant. Jaloersmakend is het niet! Love love love.
 


Glazen vloeren en verborgen ramen in House W

 

Een woning van maar een paar meter breed heeft een fijne update gekregen. KC Design Studio hebben voor een donkere en smalle woning meer daglicht gecreëerd. Ben je benieuwd hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen?
 
Het is echt toeval dat ik weer een project uitlicht met verborgen ramen, daarover moet je me geloven. Uitdagende projecten vragen gewoon om creatieve oplossingen. Laten dat nou juist de leukste projecten zijn! En dat is ook precies het geval bij deze woning in Taiwan.
 
Aan KC Design Studio werd gevraagd om met een oplossing voor meer dachtlicht te komen. Het 50-jarige oude huis situaeert zich in een drukke en overladen buurt in Taiwan. De privacy behouden was daarom een must. Door middel van een geperforeerde voorgevel krijgt de woning direct een frisse oppepper en beschikt de woning automatisch over meer daglicht.
 
"Considering the lack of privacy and good view, we decided to design the house inward and upward," leggen de eigenaren van de studio Chun-ta Tsao en Kuan-huan Liu uit.
 
Ook door het plaatsen van glazen plateau's in sommige delen van de vloer, kan het licht goed doorlopen door alle verdiepingen. Los van de geperforeerde façade en de uitzonderlijke raampartijen is ook het interieur erg mooi. Voor diegene die benieuwd zijn; check vooral ook het filmpje onderaan deze pagina.

 


 
https://youtu.be/hxOEmzSPCG4
 
bron: dezeen


Office goals: Creatief kantoor in Melbourne

Van kinds af aan heb ik gedroomd over het hebben van een eigen bedrijf, met leuk werk, leuke collega's en een mega vet kantoor. Afgelopen jaar zijn we met ons bedrijf een vaste kantoorruimte gaan huren. Samen met nog een paar gezellige ondernemers werken wij nu in een fijn pand in hartje Den Haag.
 
Af en toe zie ik kantoorruimtes voorbij komen waar over ik kan gaan dagdromen. Ruimtes die zeker niet realistisch zijn voor nu. Maar, wat is er mogelijk over een paar jaar? Dat 'wat als' komt met het jaar dichterbij en wie weet zal het ooit een realistisch streven zijn. Zoals Archier's Studio in Melbourne. Een creatieve broedplaats met o.a. designersverlichting van Inkster. Kijk je mee?

 


Tof interieur in smalle woning Rotterdam

Het Nederlands architecten-koppel ontwierp hun eigen woning in Rotterdam. De woning genaamd SkinnySCAR is een smal maar hoge woning van wel 3,4 meter breed bij 20 meter diep en het project is zelfs genomineerd voor de Nederlandse Bouwprijs 2017. Benieuwd naar dit project?
 
Het architecten-koppel wilde ondanks van de smalle en lange verhoudingen van het huis lichte en hoge ruimtes creëren. Juist door deze vreemde proporties, dat een structurele uitdaging voor de Nederlandse architecten Gwendolyn Huisman en Marijn Boterman werd, is er een origineel interieur ontstaan.
 
SkinnySCAR bestaat uit een donkere bakstenen façade met 'verborgen' ramen. Het interieur bestaat uit een element van multiplex dat van de begane grond doorloopt naar alle verdiepingen. Op de begane grond is er een keuken en toilet in het element verwerkt. Op de 1e en 2e verdieping bestaat het element uit een boekenkast en een kleine badkamer. Een overdekte hangmat aan de achterzijde van de woning biedt een fijn uitzicht over de tuin. Iets om jaloers op te zijn, am I right?

 


 
Bron: Dezeen


Japanese Architecture Porn: House in Kokubunji

Het mag wel #architectureporn genoemd worden toch? Ik bedoel hello al de ontwerpen van Suppose Design Office zijn om te smullen. Ik ben er maar jaloers op. Kijk maar gewoon, hopelijk wordt je er net zo blij van als ik.
 
Suppose Design Office is een architecture firm uit Japan. De woning bestaat uit drie verdiepingen en de woning bestaat in feite uit verschillende open volumes die zich los begeven van de vloer. Sommige kamers op de begane grond zijn vastgesteld op een lager niveau dan de gangen, terwijl de zolder opslagruimtes worden tot een iets hoger niveau komen dan de omliggende vloer.
 
Suppose Design Office zijn een tijd geleden nog een grote inspiratiebron voor mijn scriptie geweest. Ooit hoop ik dat ik op een dag aan een soortgelijk particulier project zou mogen werken als interieurarchitect. Wat vinden jullie van deze ongebruikelijke architecuur?