Binnenkijken bij Bec Dowie's mobiele huis in Nieuw-Zeeland

Helemaal in Auckland, Nieuw-Zeeland staat de woning van Bec Dowie, van designstudio Douglas & Bec. Een familiebedrijf dat bekend staat om hun vakmanschap en strakke ontwerpen. De woning van Bec Dowie genaamd Clevedorn Barn, heeft een minimalistisch interieur waarin eenheid, rust, huiselijkheid en leef- en werkruimte met elkaar verbonden zijn. En niet geheel belangrijk, sommige muren in de woning staan los wat het huis aanpasbaar en mobiel maakt.

 
Al eerder schreef ik kort over Douglas & Bec en hun prachtige design an zich. Des te mooier om hun werk ook daadwerkelijk in zijn volle glorie te zien. Zo schittert de Line Pendant 02 en RD Dining Chair in deze mooie setting. De combinatie tussen huis- en werkfuncties onder één dak is logisch met een familiebedrijf.

 
Douglas & Bec is opgezet door Bec en haar vader Douglas. Zonder plan of idee besloten ze in 2006 te beginnen met het ontwerpen en maken van dingen. Sindsdien is het bedrijf uitgebreid tot drie voltijdse werknemers inclusief Dowie's man, Paul. “My husband and I run the production, marketing, and financial side of things. As far as design goes, I’m the ideas person and my father is the maker. He loves building things that are strong and structural and functional, whereas I bring a softening aesthetic to our pieces.” Prachtig hoe zulke verfijnde en deels klassieke meubel objecten in een strakke moderne woning zijn balans vinden! Ik was fan maar nu nog meer.. Enne die Line Pendant staat dus hoog op mijn whishlist. Someday..

 
 

 

Bron: Sight Unseen
Fotografie: Pippa Drummond

[edgtf_separator type="full-width"]

INFO:

Douglas & Bec
9 St Mary’s Road
Ponsonby Auckland
New Zealand

+64 9 551 3685
Website

Email
Instagram

[edgtf_separator type="full-width"]


Klein maar stoer studioappartement in Brazilië

Heb je een kleine woning? Dan vindt je dit project vast wel interessant! Dit prachtige studioappartement van 27 vierkante meter heeft desondanks zijn kleine oppervlakte voor elke functie een eigen ruimte. In São Paulo gerenoveerd door Braziliaanse architecten TRIA Arquitetura.

 
Oprichter van TRIA Arquitetura, Sarah Bonanno, wilden verschillende ruimtes creëren om het appartement een huiselijk gevoel te geven in plaats van die van een hotelkamer. De flat werd uitgebreid met 7 vierkante meter extra en dient de geperforeerde betonnen bakstenen muur als slaapnis en muur van de gang. Zo gaaf om te zien dat het bed doorloopt in een lounge bank, waarvan de lounge bank weer doorloopt als eetbank in de dining area. Elke vierkante meter is benut en dat resulteert zich in toffe details en een origineel interieur. Dat kan ik als interieurarchitect alleen maar beamen. Zo zie je maar dat je zelfs met weinig middelen veel teweeg kan brengen. Love it!

 
 

 
Bron: Dezeen.com
Fotografie: Alessandro Guimarães
 


Leuk! Ons project is gefeatured op Homify

Het project van de woning in Rijswijk, dat op ons portfolio staat bij Studio 8791, staat gefeatured op Homify! Hierin is het project een voordeeld voor werken met pasteltinten in je woonkamer.

"Je kunt uiteraard elke kleur voor je woonkamer kiezen, maar als je een ontspannen ruimte wilt creëren, dan kun je het beste met zachte pasteltinten werken. De turquoise touch die hier te zien is zorgt voor een heerlijke ruimte waar je helemaal bij kunt komen."

Het oorspronkelijke project van de woning in Rijswijk vindt je hier.

 
 


 
 

Sneak Preview van onze woonkamer

Een tijdje geleden zijn we ook voor onze eigen woning begonnen met klussen. Een nieuwe kleur aan de muur en fijne kamerplanten zorgt voor al een lekker oppepper van ons huis. Kijk je mee?

 
Zoals je op de foto's ziet oogt de muur op bijna elke foto als een andere kleur! Dit hangt allemaal heel erg af van hoe de zon staat en hoe scherp de zon op dat moment is natuurlijk. Maar leuk is het wel, zo wisselt de kleur op de wand nog eens af en toe!

 
Op de foto's staan een paar interieur accessoires. Zo is de koperen display-doos van Sissy-Boy, de kandelaar van Sostrene Grene en een leuke dadelpalm en goudpalm van Fleurdirect.nl. Ook zijn we nog bezig met een radiator ombouw dat we omtoveren tot werkbar en die is bijna af. Daarover binnenkort meer! De volgende stap: een mooi vloerkleed en een fauteuil!

 
 


De woning van hèt designerstoppel uit Oslo

Heb jij ook soms het idee dat jouw woon-stijl niet helemaal vast te pinnen is aan één soort stijl? Dat je een beetje tussen drie stijlen inhangt? Indien je nu ja-knikkend voor je laptoppie zit, kan ik je de hand schudden. En soms is het dan best moeilijk om het ultieme inspiratie-plaatje te vinden waar aaaaaallles helemaal klopt. Muurkleur, indeling, wanden, styling.. Noem het maar op. 

 
Laatst kwam ik toch een project tegen dat wel heel gevaarlijk goed in de buurt komt van mijn stijlen-mix. Het is het interieur -een designerkoppel ofcourse- van de eigenaren van één van de populairste design-shop in Oslo. We gaan het gewoon even als een binnenkijker bestempelen. Komt ie dan he, het interieur van designers en stylisten Alessandro D’Orazio en Jannicke Kråkvik. Side note, die namen heb ik ge-copy-paste natuurlijk. Kijk je mee?

 
 

 

Bron: Sight Unseen
Foto's door Lars Petter Pettersen


Een eigenzinnig interieur in oud kantoor

Wonen in een oud kantoorpand klinkt al heel gaaf. En hoe tof is het interieur! Dit voormalige kantoorpand in Barcelona is eigenzinnig, vernieuwend en het heeft alsnog een huiselijke vibe!

 
Bonba Studio heeft een kantoor in het Eixample-district van Barcelona omgetoverd tot een appartement met twee slaapkamers, met traditionele gewelfde plafonds en oppervlakken in meerdere tinten. Het tweevoudig appartement is gelegen op de eerste verdieping dat dateert uit de late 19de eeuw. Het gebouw werd sinds de jaren tachtig als kantoorpand gebruikt.
De mintgroene, met hout bekleden gang, verbindt de woonkamer met de mooie slaapkamer aan de andere zijde van de woning. De mintgroene lijn die in de gang ontstaat biedt toegang tot een gastkamer, badkamer en loopt uiteindelijk door naar het keukenblok. De gang die normaliter in woningen als minst aantrekkelijk gezien wordt, is in dit geval de eyecatcher en is de centrale as die de verschillende ruimtes in de woning bij elkaar brengt. Zo kan het dus ook!
Verder komen de materialen zoals de tegelvloer en de houten vloer mooi samen met alle andere oppervlaktes in het interieur. Het geeft de woning een subtiele en toch stoere manier van aankleding. I'm in love..

 


Een japans mini spa in hartje London

Stel je voor dat je over een kleine spa at home zou beschikken. Hoe tof zou dat zijn! Studio 304 heeft door middel van een kleine aanbouw een nieuwe badkamer gecreëerd voor een Victoriaanse woning in London. 
 
Het doel was om een nieuwe badkamer te ontwerpen waarbij ook ruimte zou zijn om op traditionele Japanse wijze te kunnen baden, een ruimte om in te kunnen ontspannen.
 
Om deze uitzonderlijke Japanse sfeer te kunnen creëren heeft het team van Studio 304 het bad afgezonderd van de douche en toilet door deze op een lager niveau te plaatsen. Samen in combinatie met de glazen wanden en het uitzicht op de tuin vol met bamboe zorgt ervoor dat zelfs in hartje London men zich in de natuur waant. Jaloersmakend is het niet! Love love love.
 


Glazen vloeren en verborgen ramen in House W

 

Een woning van maar een paar meter breed heeft een fijne update gekregen. KC Design Studio hebben voor een donkere en smalle woning meer daglicht gecreëerd. Ben je benieuwd hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen?
 
Het is echt toeval dat ik weer een project uitlicht met verborgen ramen, daarover moet je me geloven. Uitdagende projecten vragen gewoon om creatieve oplossingen. Laten dat nou juist de leukste projecten zijn! En dat is ook precies het geval bij deze woning in Taiwan.
 
Aan KC Design Studio werd gevraagd om met een oplossing voor meer dachtlicht te komen. Het 50-jarige oude huis situaeert zich in een drukke en overladen buurt in Taiwan. De privacy behouden was daarom een must. Door middel van een geperforeerde voorgevel krijgt de woning direct een frisse oppepper en beschikt de woning automatisch over meer daglicht.
 
"Considering the lack of privacy and good view, we decided to design the house inward and upward," leggen de eigenaren van de studio Chun-ta Tsao en Kuan-huan Liu uit.
 
Ook door het plaatsen van glazen plateau's in sommige delen van de vloer, kan het licht goed doorlopen door alle verdiepingen. Los van de geperforeerde façade en de uitzonderlijke raampartijen is ook het interieur erg mooi. Voor diegene die benieuwd zijn; check vooral ook het filmpje onderaan deze pagina.

 


 
https://youtu.be/hxOEmzSPCG4
 
bron: dezeen


Tof interieur in smalle woning Rotterdam

Het Nederlands architecten-koppel ontwierp hun eigen woning in Rotterdam. De woning genaamd SkinnySCAR is een smal maar hoge woning van wel 3,4 meter breed bij 20 meter diep en het project is zelfs genomineerd voor de Nederlandse Bouwprijs 2017. Benieuwd naar dit project?
 
Het architecten-koppel wilde ondanks van de smalle en lange verhoudingen van het huis lichte en hoge ruimtes creëren. Juist door deze vreemde proporties, dat een structurele uitdaging voor de Nederlandse architecten Gwendolyn Huisman en Marijn Boterman werd, is er een origineel interieur ontstaan.
 
SkinnySCAR bestaat uit een donkere bakstenen façade met 'verborgen' ramen. Het interieur bestaat uit een element van multiplex dat van de begane grond doorloopt naar alle verdiepingen. Op de begane grond is er een keuken en toilet in het element verwerkt. Op de 1e en 2e verdieping bestaat het element uit een boekenkast en een kleine badkamer. Een overdekte hangmat aan de achterzijde van de woning biedt een fijn uitzicht over de tuin. Iets om jaloers op te zijn, am I right?

 


 
Bron: Dezeen


Japanese Architecture Porn: House in Kokubunji

Het mag wel #architectureporn genoemd worden toch? Ik bedoel hello al de ontwerpen van Suppose Design Office zijn om te smullen. Ik ben er maar jaloers op. Kijk maar gewoon, hopelijk wordt je er net zo blij van als ik.
 
Suppose Design Office is een architecture firm uit Japan. De woning bestaat uit drie verdiepingen en de woning bestaat in feite uit verschillende open volumes die zich los begeven van de vloer. Sommige kamers op de begane grond zijn vastgesteld op een lager niveau dan de gangen, terwijl de zolder opslagruimtes worden tot een iets hoger niveau komen dan de omliggende vloer.
 
Suppose Design Office zijn een tijd geleden nog een grote inspiratiebron voor mijn scriptie geweest. Ooit hoop ik dat ik op een dag aan een soortgelijk particulier project zou mogen werken als interieurarchitect. Wat vinden jullie van deze ongebruikelijke architecuur?