Diary: Een weekend naar Antwerpen

Een paar weken geleden zijn ik en mijn liefde een weekendje weg geweest naar Antwerpen. Voor diegene die mij goed kennen is het geen nieuws dat ná Barcelona, Antwerpen mijn favoriete stad is. Dàt om wel meerdere redenen. Zo is Antwerpen niet ver weg van het Haagse en heb je tòch het idee dat je een beetje op vakantie bent. Ook is Antwerpen perfect om schaamteloos veel lekkere biertjes te drinken, bourgondisch te eten, lekker te wandelen en je budget op te shoppen. 

We gingen dit keer naar deze fijne stad om ons jubileum te vieren! Okay, normaliter deel ik niks uit mijn vrije tijd (want wellicht boeit jullie het helemaal geen sikkepit wat ik in mijn vrije tijd doe. Snap ik, no hard feelings). Maar dit weekend hebben we zulke mooie plekjes bezocht die zo Pinterest-waardig zijn, dat ik er toch een diary van ga maken. Zonder #spon maar mèt 100% enthausiasme, komt ie dan!

Het hotel waar we overnachtte was Hotel Indigo. Met een top locatie aan de overkant van het Centraal Station staat dit hotel gelijk al een streepje voor. Los van de gastvrijheid en de service die super was, is het een prachtig ingericht hotel. Ik, als interieurarchitect die een zwak heeft voor design-badkamers en meubels op maat, stond te jubelen als een gekkie toen we de kamer binnen kwamen.

 

 

Daarna zijn we lekker gaan slenteren in de stad op zoek naar een goed ontbijt. Zo heb je in de buurt van Centraal Station ook Le Royal Café, waar je hele goede koffie kunt drinken en een uitgebreid ontbijt kunt bestellen. Èn kunt genieten van de mooie architectuur van het café.

 

 

Dit was eventjes een korte diary, de volgende keer wordt ‘ie vast een zeker langer! Naast deze twee mooie plekjes heb je nog genoeg andere hotspots zoals o.a.:

  • Cuisinette Domestic
  • Copper Cafe
  • Bistro René
  • Holy Smoke