OVER:

THE INTERIOR GATHERER is mijn persoonlijke interieurblog. Met mijn blog sprokkel ik interieur-ontdekkingen bij elkaar. THE INTERIOR GATHERER is interieurarchitect by day – blogger by night. Als designliefhebber en ondernemer deel ik ook graag mijn adviezen, interviews en tips met jullie.

INSTAGRAM:

BLOGLOVIN’:

Follow
Top

OVER:

THE INTERIOR GATHERER is mijn persoonlijke interieurblog. Met mijn blog sprokkel ik interieur-ontdekkingen bij elkaar. THE INTERIOR GATHERER is interieurarchitect by day – blogger by night. Als designliefhebber en ondernemer deel ik ook graag mijn adviezen, interviews en tips met jullie.

Diary: Een weekend naar Antwerpen

Een paar weken geleden zijn ik en mijn liefde een weekendje weg geweest naar Antwerpen. Voor diegene die mij goed kennen is het geen nieuws dat ná Barcelona, Antwerpen mijn favoriete stad is. Dàt om wel meerdere redenen. Zo is Antwerpen niet ver weg van het Haagse en heb je tòch het idee dat je een beetje op vakantie bent. Ook is Antwerpen perfect om schaamteloos veel lekkere biertjes te drinken, bourgondisch te eten, lekker te wandelen en je budget op te shoppen. 
 

We gingen dit keer naar deze fijne stad om ons jubileum te vieren! Okay, normaliter deel ik niks uit mijn vrije tijd (want wellicht boeit jullie het helemaal geen sikkepit wat ik in mijn vrije tijd doe. Snap ik, no hard feelings). Maar dit weekend hebben we zulke mooie plekjes bezocht die zo Pinterest-waardig zijn, dat ik er toch een diary van ga maken. Zonder #spon maar mèt 100% enthausiasme, komt ie dan!
 

Het hotel waar we overnachtte was Hotel Indigo. Met een top locatie aan de overkant van het Centraal Station staat dit hotel gelijk al een streepje voor. Los van de gastvrijheid en de service die super was, is het een prachtig ingericht hotel. Ik, als interieurarchitect die een zwak heeft voor design-badkamers en meubels op maat, stond te jubelen als een gekkie toen we de kamer binnen kwamen.
 


 

Daarna zijn we lekker gaan slenteren in de stad op zoek naar een goed ontbijt. Zo heb je in de buurt van Centraal Station ook Le Royal Café, waar je hele goede koffie kunt drinken en een uitgebreid ontbijt kunt bestellen. Èn kunt genieten van de mooie architectuur van het café.
 


 

Dit was eventjes een korte diary, de volgende keer wordt ‘ie vast een zeker langer! Naast deze twee mooie plekjes heb je nog genoeg andere hotspots zoals o.a.:
 

 • Cuisinette Domestic
 • Copper Cafe
 • Bistro René
 • Holy Smoke

 

INFO:

Hotel Indigo City Centre
Koningin Astridplein 43
2018 Antwerpen
België

SHOP DE STYLE:

 • Arch Chair

  Arch Chair

  De Arch Chair doet denken aan klassieke Parijse brasseriestoelen van Thonet en is een comfortabele, elegante bijzetstoel in vlasachtige tonen van Amerikaanse stoomassen, fluweel en rotan.

  Ga naar Douglas & Bec

  Quick View
 • Hay J110 Chair FDB
  235.00

  Hay J110 Chair FDB

  235.00

  Deze strak vormgegeven J110 stoel van ontwerper Poul M. Volther is echt een tijdloze klassieker. Dat is alleen al op te merken uit het feit dat het ontwerp al jaren meegaat. De stoel werd namelijk in 2011 opnieuw op de markt gebracht, na een stilte rondom de stoel na de populariteit in de jaren ’60.

  TE KOOP BIJ VTWONEN.NL

  Quick View
 • Menu muurlamp Warren goud
  299.00

  Menu muurlamp Warren goud

  299.00

  Deze fantastische Warren wandlamp van Menu is een echte blikvanger in ieder interieur. Het ontwerp is gebaseerd op de Triangle Below Canal Street in het hart van de stad, Manhattan.

  TE KOOP BIJ VTWONEN.NL

  Quick View
 • TS Table groen Marble
  724.00

  TS Table groen Marble

  724.00

  De TS Table bijzettafel 55cm van Gubi staat voor ‘The Standard’, is geïnspireerd op de architectuur van een gebouw in Copenhagen uit de jaren ‘30 waarin gebruik wordt gemaakt van de contrasterende materialen metaal en marmer.

  TE KOOP BIJ FLINDERS.NL

  Quick View
 • DIT VINDT JE MISSCHIEN OOK LEUK:

  Ich bin ein Hamburger Damn, al had je geen zin om uit eten te gaan, dan krijg je dat bij het zien van deze foto's vast wel! Hotspot alert in onze hometown met knetter-goed eten. Benieuwd naar de kaart? Deze bestaat uit een verscheidene soorten voor- en hoofdgerechten en een sectie van de meest extravagante hamburgers. Kies de Canardburger, kun je nu alvast zeggen. En de carpaccio vooraf, deze is zo verrassend lekker!   Ich bin ein Hamburger is een restaurant in het Zeeheldenkwartier, een van de leukste wijke...
  Heerlijk én in stijl eten bij Jamey Bennett Bij Den Haag denk je snel aan het Plein of de Grote Markt. Maar sinds afgelopen jaar is er een derde plein gaan mee concurreren, namelijk Plaats. Op Plaats is er afgelopen jaar veel gebeurd. Zo kun je er o.a. de Yoghurt Barn, Dille & Kamille en Palmette vinden. En dus zo ook Jamey Bennett!    Jongens, Jamey Bennett is fijn. Het eten is heerlijk, de bediening is gezellig, de wijn is goed èn het interieur! Het interieur.. Ik kan het interieur met nog geen enkel andere zaak in Den Haag...
  Cortenaer, een favoriet in het Zeeheldenkwartier Vorig jaar is er een nieuw wooncomplex gerealiseerd aan de Kortenaerkade in Den Haag. Op een prachtplek, tegenover de Koninklijke stallen, heeft een voormalig kantoorpand een flinke transformatie ondergaan. Daarbij is op de begane grond is nu ook een restaurant gesitueerd, namelijk restaurant de Cortenaer.   Met jaloezie zag ik tijdens de verbouwing het pand steeds mooier worden. Potverdorie, wat had ik er graag willen wonen. Geloof mij, het voormalig kantoorgebouw zag er voor de verbou...
  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.