OVER:

THE INTERIOR GATHERER is mijn persoonlijke interieurblog. Met mijn blog sprokkel ik interieur-ontdekkingen bij elkaar. THE INTERIOR GATHERER is interieurarchitect by day – blogger by night. Als designliefhebber en ondernemer deel ik ook graag mijn adviezen, interviews en tips met jullie.

INSTAGRAM:

BLOGLOVIN’:

Follow
Top

OVER:

THE INTERIOR GATHERER is mijn persoonlijke interieurblog. Met mijn blog sprokkel ik interieur-ontdekkingen bij elkaar. THE INTERIOR GATHERER is interieurarchitect by day – blogger by night. Als designliefhebber en ondernemer deel ik ook graag mijn adviezen, interviews en tips met jullie.

Mijn favorieten van Dutch Design Week 2017

Bijna elk jaar ga ik met vriendin en collega Laurien naar Dutch Design Week in Eindhoven. Een perfect studio-uitje om inspiratie op te doen. Dit jaar was er erg veel te zien! We hebben hele mooie dingen mogen zien en we hebben met veel leuke mensen kunnen praten. Één dag naar Eindhoven was achteraf te weinig tijd om alles te kunnen zien. Want toch heb ik een aantal dingen niet allemaal gezien. Erg jammer, maar ik hoop dat ik ze op een volgend design-evenement tegen kom met hun prachtige werk. Bij deze een opsomming van de mooie dingen die we tijdens DDW 2017 hebben gezien, en wat tips voor volgend jaar. Daar komen ze!
 
 

LOCATIE PIET HEIN EEK
De tweede locatie die we bezochten was Piet Hein Eek. Van het design van mister Piet Hein moet je houden of niet. Mocht je er toevallig niet van houden is de locatie zelf ook reden genoeg om een bezoekje te wagen want het is een prachtige plek om rond te lopen. De bedrijvigheid van het bedrijf van Piet Hein Eek is goed aanwezig: een flik pluspunt. Daarnaast was er ook een verdieping met design van jonge designers, waaronder andere het prachtige werk van Spruitje. Hierover binnenkort meer!
 


 
 

STOF EN MATERIAALCONCEPTEN
Ook waren er over het verschillende materiaalconcepten. Zo was er bij Piet Hein Eek, designer Nikkie Wester die met ‘Beauty comes with age’ verschillende lagen stof de imperfecties in stof, die naarmate de tijd naar voren komen, wilt omarmen. Ook bij locatie het Veem, hing een nieuw research van Mae Engelgeer.
 


 
 

EN VERDER:
Alissa + Nienke, houd ze in de gaten!
Mae Engelgeer, Bart Joachim van Uden en Studio Truly Truly: Transitions III in samenwerking met Baars & Bloemhoff
– Bezoek volgende keer ook het centrum van Eindhoven voor fijne winkels zoals o.a. Hutspot.
– Tip: Maak er een weekendje van, want je hebt meer dan één dag nodig om veel te kunnen zien en kan je overal rustig een hapje eten. Ga ik volgend jaar ook doen!
– Tip: Plan goed van tevoren wat je wilt zien, zodat je je tijd goed benut.

 

Bovenstaande was alleen een glimp van al het moois wat op Dutch Design Week te bewonderen was. Wat was jouw favoriet? En ga jij volgend jaar weer?
 

DIT VINDT JE MISSCHIEN OOK LEUK:

Mijn favorieten tijdens het Designkwartier Deze is voor de designliefhebbers, voor de festival-goeroe's en voor mijn hagenezen.  Het Designkwartier is het festival in de leukste wijk in Den Haag; het Zeeheldenkwartier! Dit weekend (19 mei 2017 t/m 21 mei 2017) is alweer de 4e editie van het leuke evenement! In het Designkwartier komen leuke eettentjes, muziek, vintage lifestyle, design van Nederlandse bodem en kunst bij elkaar samen. Ook kun je een aantal workshops en cursussen volgen. Ben jij al langs geweest? Je kunt het festival nog t...
Design District ’17 in de van Nelle Fabriek Design evenementen zijn altijd leuk en het is natuurlijk helemaal leuk als je er voor eentje wordt uitgenodigd! Vorig jaar zijn we ook bij Design District bij Taets op het Hembrugterrrein in Zaandam geweest. Dit jaar is Design District weer terug gekeerd naar de van Nellefabriek in Rotterdam en het is zeker de moeite waard om langs te gaan. Je kunt Design District nog t/m vandaag 9 juni bezoeken!    De organisatoren hebben dit jaar het evenement weer goed opgezet met  mooie stands en ee...
Object Rotterdam ’18 in HAKA gebouw OBJECT Rotterdam is een prachtig designevenement waar designers en jong talent hun werk tentoonstellen. In 2016 heb ik OBJECT mogen bezoeken en dit jaar mocht ik de preview bijwonen, bofkont dat ik ben! Afgelopen jaren vond dit evenement plaats op de boot SS in Rotterdam, maar dit jaar is het industriële HAKA-gebouw the place to be! En opnieuw heb ik mijn ogen uit kunnen kijken. Zo zag ik bekend èn nieuw design. Je kunt OBJECT Rotterdam dit weekend t/m zondag nog bezoeken, wie neem jij mee? &nb...
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.