Mijn favorieten van Dutch Design Week 2017

Bijna elk jaar ga ik met vriendin en collega Laurien naar Dutch Design Week in Eindhoven. Een perfect studio-uitje om inspiratie op te doen. Dit jaar was er erg veel te zien! We hebben hele mooie dingen mogen zien en we hebben met veel leuke mensen kunnen praten. Één dag naar Eindhoven was achteraf te weinig tijd om alles te kunnen zien. Want toch heb ik een aantal dingen niet allemaal gezien. Erg jammer, maar ik hoop dat ik ze op een volgend design-evenement tegen kom met hun prachtige werk. Bij deze een opsomming van de mooie dingen die we tijdens DDW 2017 hebben gezien, en wat tips voor volgend jaar. Daar komen ze!

LOCATIE PIET HEIN EEK
De tweede locatie die we bezochten was Piet Hein Eek. Van het design van mister Piet Hein moet je houden of niet. Mocht je er toevallig niet van houden is de locatie zelf ook reden genoeg om een bezoekje te wagen want het is een prachtige plek om rond te lopen. De bedrijvigheid van het bedrijf van Piet Hein Eek is goed aanwezig: een flik pluspunt. Daarnaast was er ook een verdieping met design van jonge designers, waaronder andere het prachtige werk van Spruitje. Hierover binnenkort meer!

 

STOF EN MATERIAALCONCEPTEN
Ook waren er over het verschillende materiaalconcepten. Zo was er bij Piet Hein Eek, designer Nikkie Wester die met ‘Beauty comes with age’ verschillende lagen stof de imperfecties in stof, die naarmate de tijd naar voren komen, wilt omarmen. Ook bij locatie het Veem, hing een nieuw research van Mae Engelgeer.

 

EN VERDER:
Alissa + Nienke, houd ze in de gaten!
Mae Engelgeer, Bart Joachim van Uden en Studio Truly Truly: Transitions III in samenwerking met Baars & Bloemhoff
– Bezoek volgende keer ook het centrum van Eindhoven voor fijne winkels zoals o.a. Hutspot.
– Tip: Maak er een weekendje van, want je hebt meer dan één dag nodig om veel te kunnen zien en kan je overal rustig een hapje eten. Ga ik volgend jaar ook doen!
– Tip: Plan goed van tevoren wat je wilt zien, zodat je je tijd goed benut.

 

Bovenstaande was alleen een glimp van al het moois wat op Dutch Design Week te bewonderen was. Wat was jouw favoriet? En ga jij volgend jaar weer?