OVER:

THE INTERIOR GATHERER is mijn persoonlijke interieurblog. Met mijn blog sprokkel ik interieur-ontdekkingen bij elkaar. THE INTERIOR GATHERER is interieurarchitect by day – blogger by night. Als designliefhebber en ondernemer deel ik ook graag mijn adviezen, interviews en tips met jullie.

INSTAGRAM:

BLOGLOVIN’:

Follow
Top

OVER:

THE INTERIOR GATHERER is mijn persoonlijke interieurblog. Met mijn blog sprokkel ik interieur-ontdekkingen bij elkaar. THE INTERIOR GATHERER is interieurarchitect by day – blogger by night. Als designliefhebber en ondernemer deel ik ook graag mijn adviezen, interviews en tips met jullie.

Cortenaer, een favoriet in het Zeeheldenkwartier

Vorig jaar is er een nieuw wooncomplex gerealiseerd aan de Kortenaerkade in Den Haag. Op een prachtplek, tegenover de Koninklijke stallen, heeft een voormalig kantoorpand een flinke transformatie ondergaan. Daarbij is op de begane grond is nu ook een restaurant gesitueerd, namelijk restaurant de Cortenaer.

 
Met jaloezie zag ik tijdens de verbouwing het pand steeds mooier worden. Potverdorie, wat had ik er graag willen wonen. Geloof mij, het voormalig kantoorgebouw zag er voor de verbouwing zeer sneu uit. Het wooncomplex, dat ontworpen is door ZZDP Architecten, is prachtig geworden. Dat er een restaurant bij zou komen wist ik niet, en was een dus extra groot pluspunt! Een paar weken geleden ben ik eindelijk eventjes naar binnen gehupt om het interieur van de Cortenaer te bewonderen. Het interieur is ontworpen door Hubert Crijns (van o.a. Haagse strandtenten Barbarossa, Whoosah e.d.). Het ruimtelijke interieur bestaat uit een lange wand bedekt met witgeverfde houten panelen, een stoere bar-look van beton en stalen eettafels op barhoogte. De elegante glazen plafondarmaturen staan in mooi contrast met het buizensysteem aan het plafond. Alhoewel de ruimte relatief groots is, voelt het interieur absoluut niet verloren aan. Er is goed gespeeld met verschillende zithoeken en verschillende soorten materialen. Stoere materialen met karakter, die de grote ruimte en het interieur in balans brengt.

 
Je kunt bij de Cortenaer langs gaan voor ontbijt, lunch en diner en ze bieden een verscheidene kaart. Ben jij al langs geweest? Ik ga binnenkort zeker weten terug voor een goed diner!

 
 

 

Je kunt de Cortenaer vinden op Kortenaerkade 1

DIT VINDT JE MISSCHIEN OOK LEUK:

Ich bin ein Hamburger Damn, al had je geen zin om uit eten te gaan, dan krijg je dat bij het zien van deze foto's vast wel! Hotspot alert in onze hometown met knetter-goed eten. Benieuwd naar de kaart? Deze bestaat uit een verscheidene soorten voor- en hoofdgerechten en een sectie van de meest extravagante hamburgers. Kies de Canardburger, kun je nu alvast zeggen. En de carpaccio vooraf, deze is zo verrassend lekker!   Ich bin ein Hamburger is een restaurant in het Zeeheldenkwartier, een van de leukste wijke...
Mijn favorieten tijdens het Designkwartier Deze is voor de designliefhebbers, voor de festival-goeroe's en voor mijn hagenezen.  Het Designkwartier is het festival in de leukste wijk in Den Haag; het Zeeheldenkwartier! Dit weekend (19 mei 2017 t/m 21 mei 2017) is alweer de 4e editie van het leuke evenement! In het Designkwartier komen leuke eettentjes, muziek, vintage lifestyle, design van Nederlandse bodem en kunst bij elkaar samen. Ook kun je een aantal workshops en cursussen volgen. Ben jij al langs geweest? Je kunt het festival nog t...
Barceló Torre de Madrid Jongens, als ik ergens een portie blij van wordt, dan is het een nieuwe hotspot dat goed is ingericht!  Vaak genoeg kom je plotseling op Instagram een leuk plaatje tegen. Ken je dat gevoel dat een mooi plaatje blijft vastkleven op je netvlies? Dan is 'ie het waard om gedeeld te worden. Een ruimte boordevoool mooi design dat ik stuk voor stuk diep kan respecteren. Jaime Hayon, I want to shake hands and tell you, well done.   Dit hotel, Barceló Torre de Madrid ontworpen door Jaime Hayon...
No Comments

Post a Comment