OVER:

THE INTERIOR GATHERER is mijn persoonlijke interieurblog. Met mijn blog sprokkel ik interieur-ontdekkingen bij elkaar. THE INTERIOR GATHERER is interieurarchitect by day – blogger by night. Als designliefhebber en ondernemer deel ik ook graag mijn adviezen, interviews en tips met jullie.

INSTAGRAM:

BLOGLOVIN’:

Follow
BlogSociety

Top

OVER:

THE INTERIOR GATHERER is mijn persoonlijke interieurblog. Met mijn blog sprokkel ik interieur-ontdekkingen bij elkaar. THE INTERIOR GATHERER is interieurarchitect by day – blogger by night. Als designliefhebber en ondernemer deel ik ook graag mijn adviezen, interviews en tips met jullie.

Cortenaer, een favoriet in het Zeeheldenkwartier

Vorig jaar is er een nieuw wooncomplex gerealiseerd aan de Kortenaerkade in Den Haag. Op een prachtplek, tegenover de Koninklijke stallen, heeft een voormalig kantoorpand een flinke transformatie ondergaan. Daarbij is op de begane grond is nu ook een restaurant gesitueerd, namelijk restaurant de Cortenaer.

 
Met jaloezie zag ik tijdens de verbouwing het pand steeds mooier worden. Potverdorie, wat had ik er graag willen wonen. Geloof mij, het voormalig kantoorgebouw zag er voor de verbouwing zeer sneu uit. Het wooncomplex, dat ontworpen is door ZZDP Architecten, is prachtig geworden. Dat er een restaurant bij zou komen wist ik niet, en was een dus extra groot pluspunt! Een paar weken geleden ben ik eindelijk eventjes naar binnen gehupt om het interieur van de Cortenaer te bewonderen. Het interieur is ontworpen door Hubert Crijns (van o.a. Haagse strandtenten Barbarossa, Whoosah e.d.). Het ruimtelijke interieur bestaat uit een lange wand bedekt met witgeverfde houten panelen, een stoere bar-look van beton en stalen eettafels op barhoogte. De elegante glazen plafondarmaturen staan in mooi contrast met het buizensysteem aan het plafond. Alhoewel de ruimte relatief groots is, voelt het interieur absoluut niet verloren aan. Er is goed gespeeld met verschillende zithoeken en verschillende soorten materialen. Stoere materialen met karakter, die de grote ruimte en het interieur in balans brengt.

 
Je kunt bij de Cortenaer langs gaan voor ontbijt, lunch en diner en ze bieden een verscheidene kaart. Ben jij al langs geweest? Ik ga binnenkort zeker weten terug voor een goed diner!

 
 

 

Je kunt de Cortenaer vinden op Kortenaerkade 1

Plaats een reactie

DIT VINDT JE MISSCHIEN OOK LEUK:

Chique en stijlvolle snackbar Friet District Een nieuwe thursday, betekent een nieuwe hotspot! Deze week niets minder dan Friet District in Delft. Een bezoekje aan de snackbar was nog nooit zo stijlvol en chique. Ik vindt eigenlijk dat je het niet eens een snackbar meer kan noemen, zo lekker is het eten en zo mooi is deze zaak! Β  Frie...
Unieke hotspot in monumentaal pand, De Centrale Oh jongens, hier gaat mijn hartje sneller van kloppen! Deze prachtige #hotspotthursday is dit keer in een monumentaal pand vol met karakter, namelijk De Centrale in Delft. Β  Dit prachtige restaurant, is gevestigd in het historisch pand, De Koornbeurs. Het monumentale pand werd gebouwd tusse...
Leuk! Ons project is gefeatured op Homify Het project van de woning in Rijswijk, dat op ons portfolio staat bij Studio 8791, staat gefeatured op Homify! Hierin is het project een voordeeld voor werken met pasteltinten in je woonkamer. "Je kunt uiteraard elke kleur voor je woonkamer kiezen, maar als je een ontspannen ruimte wilt creΓ«ren, da...