Top

Glazen vloeren en verborgen ramen in House W

 

Een woning van maar een paar meter breed heeft een fijne update gekregen. KC Design Studio hebben voor een donkere en smalle woning meer daglicht gecreëerd. Ben je benieuwd hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen?
 
Het is echt toeval dat ik weer een project uitlicht met verborgen ramen, daarover moet je me geloven. Uitdagende projecten vragen gewoon om creatieve oplossingen. Laten dat nou juist de leukste projecten zijn! En dat is ook precies het geval bij deze woning in Taiwan.
 
Aan KC Design Studio werd gevraagd om met een oplossing voor meer dachtlicht te komen. Het 50-jarige oude huis situaeert zich in een drukke en overladen buurt in Taiwan. De privacy behouden was daarom een must. Door middel van een geperforeerde voorgevel krijgt de woning direct een frisse oppepper en beschikt de woning automatisch over meer daglicht.
 
“Considering the lack of privacy and good view, we decided to design the house inward and upward,” leggen de eigenaren van de studio Chun-ta Tsao en Kuan-huan Liu uit.
 
Ook door het plaatsen van glazen plateau’s in sommige delen van de vloer, kan het licht goed doorlopen door alle verdiepingen. Los van de geperforeerde façade en de uitzonderlijke raampartijen is ook het interieur erg mooi. Voor diegene die benieuwd zijn; check vooral ook het filmpje onderaan deze pagina.

 


 

 
bron: dezeen

No Comments

Post a Comment