How to: Trapleuningen

De eerste ‘how to’! In deze categorie mogen jullie met een probleem of onderwerp komen, waarna ik voor jullie een oplossing of inspiratie ga opzoeken. Ik vindt het nu al helemaal leuk! Deze keer wat inspiratie weg voor een trapleuning. Een mooie dan hè. Kijk je mee?

 

Een lieve jongedame kwam laatst met een lijst met punten. Zij heeft recent haar eerste huis gekocht en ze is dus druk aan het voorbereiden voor de verbouwing! Dus geef ik deze keer wat inspiratie weg voor een trapleuning. Een mooie dan hè. Kijk je mee?

 

De trapleuning is een onderdeel van het huis waar je eigenlijk (bijna) niet bij stil staat. Gelukkig is er heel veel mogelijk en kan de leuning zelfs de trap maken. Nu kun je trapleuningen onderscheiden in een paar groepen:

 

DE LOSSE TRAPLEUNING AAN MUURZIJDE
Je kunt kiezen voor een minimalistische leuning. Deze kun je een stoer accent geven of hem laten opgaan in de muur. Ook kun je er makkelijk verlichting onder verwerken

 

DE TRAPLEUNING IN MUUR VERWERKT
Een fijne en minimalistischere oplossing is de trapleuning in de muur verwerken. Een moeilijk puntje wel, dit is niet altijd mogelijk met betrekking tot de desbetreffende wand.

 

DE TRAPLEUNING AAN OPEN ZIJDE
Indien je deze hebt kun je door middel van de soort trapleuning ook een leuk architectonisch element toevoegen. Dit kan van glas, van hout, van staal of je laat het in de muur op gaan voor een robuustere look.

 

 

Welke is jouw favoriet?