OVER:

THE INTERIOR GATHERER is mijn persoonlijke interieurblog. Met mijn blog sprokkel ik interieur-ontdekkingen bij elkaar. THE INTERIOR GATHERER is interieurarchitect by day – blogger by night. Als designliefhebber en ondernemer deel ik ook graag mijn adviezen, interviews en tips met jullie.

INSTAGRAM:

BLOGLOVIN’:

Follow
Top

OVER:

THE INTERIOR GATHERER is mijn persoonlijke interieurblog. Met mijn blog sprokkel ik interieur-ontdekkingen bij elkaar. THE INTERIOR GATHERER is interieurarchitect by day – blogger by night. Als designliefhebber en ondernemer deel ik ook graag mijn adviezen, interviews en tips met jullie.

3x lockers creatief gebruiken op kantoor

Jongens, wat heb ik het de laatste tijd druk gehad met weer hele leuke projecten! Vandaar pas nu weer een artikel. Daarnaast zijn we bezig met een make-over op ons eigen kantoor; we laten namelijk allemaal te veel troep op ons bureau slingeren en we hebben dus te weinig opbergruimte. Maar hoe konden we dit probleem leuk en creatief oplossen? (Uiteraard was ik diegene die dat mocht oplossen, geen probleem hoor girls). Hoogste tijd om jullie creatieve opties te geven voor het bergen van je belangrijke spullen op werk d.m.v. jawel, lockers.
 

Dit deed mij denken aan een recent project: Afgelopen jaar heb ik aan een heel leuk interieurontwerp voor een kantoorpand mogen werken. Het gaat hier om een groot bedrijf dat met flexwerkplekken werkt. Zo was een van de eisen dat er veel kluisjes moesten komen, wat logisch is voor veel werknemers die allemaal hun spullen willen opbergen.
 

Nu was het voor mij als interieurarchitect een leuke uitdaging om zoveel lockers mooi in een ontwerp op te nemen. Want laten we eerlijk zijn, lockers komen altijd op de laatste plaats en worden altijd als ondergeschoven kindje ergens in een donker hoekje geplaatst. Maar! Het kan wel anders!
 
 

LOCKERS ALS AFSCHEIDING:
Lockers kun je op verschillende maten verkrijgen maar de meesten hebben een fijne hoogte van bijna 2 meter hoog. Ze kunnen hierdoor ook prima dienen als wand-afscheiding. Dit creëert waar nodig meer privacy op de werkvloer en je kunt hiermee ruimtes afbakenen zonder daadwerkelijk een muur te moeten plaatsen. Een locker-muur met een dubbele functie noemen we dat.
 

GA VOOR KLEUR:
Please, pretty please, breng wat kleur aan je werkomgeving! De tijd van monochrome en #lessismore is een beetje verleden tijd. Plus het feit dat kleur emotie oproept zorgt ervoor dat kleurvolle lockers zoals deze, een positieve vibe aan een werkruimte kunnen geven.
 

PLAATS JE LOCKERS OP EEN SOCIALE PLEK:
De plek waar je je collega’s spreekt is òf in de rij voor het koffie apparaat, òf buiten tijdens het roken (maar wie doet dat nog, want roken is zoo passe) òf op het moment van binnenkomen en weggaan! Je kent het wel, lekker zeuren over het weer met die ene collega terwijl je je jas en spullen opbergt. De ruimte waarin lockers staan, is dus eigenlijk een hele sociale ruimte. Creëer naast het plaatsen van lockers ook wat ruimte voor een gezellig zithoekje of in elk geval wat ruimte voor mensen om op een fijne manier te kunnen socializen.
 
 

 

Ik hoop jullie hiermee te kunnen inspireren voor wat leuke opties. Ook ben ik heel benieuwd naar jullie werkomgeving, hebben jullie lockers op kantoor staan? Let me know!
 

Dit artikel schreef ik in samenwerking met lockershop.nl
Foto’s via: Pinterest & Pinterest
 

DIT VINDT JE MISSCHIEN OOK LEUK:

Office goals: Creatief kantoor in Melbourne Van kinds af aan heb ik gedroomd over het hebben van een eigen bedrijf, met leuk werk, leuke collega's en een mega vet kantoor. Afgelopen jaar zijn we met ons bedrijf een vaste kantoorruimte gaan huren. Samen met nog een paar gezellige ondernemers werken wij nu in een fijn pand in hartje Den Haag.   Af en toe zie ik kantoorruimtes voorbij komen waar over ik kan gaan dagdromen. Ruimtes die zeker niet realistisch zijn voor nu. Maar, wat is er mogelijk over een paar jaar? Dat 'wat als' komt ...
Een ode aan Terzo Piano Heb jij ook dat als je op Pinterest iets super gaafs ziet, dat je direct wilt weten waar die foto vandaan, wie er aan heeft gewerkt en dergelijke? Op het moment dat je verder dan het plaatje zelf zoekt vindt je vaak mensen die in hun vakgebied de mooiste dingen maken. Veel meer dan dat ene plaatje dat je toevallig tegen kwam tijdens het scrollen.    Zo ook deze Italiaanse stylist Terzo Piano. En nee niet de architect Renzo Piano, dat is weer heel iemand anders. Alhoewel ik de vergelij...
Kleurrijk design in studio Masquespacio Heldere pasteltinten met vrolijke kleuren en vormen die door de '80 Memphis Group werden gebruikt, beïnvloeden het interieur van de eigen studioruimte van Masquespacio in Valencia. Stel je voor, je werkt als bedrijf aan grafische projecten én interieur-design projecten. Én je hebt recentelijk nog je eigen meubellijn 'Toadstool' ontworpen voor Missana. En dan komt er een moment dat je studio een reboost nodig hebt.. Kun je je ook zo goed voorstellen dat je dan he-le-maal los gaat! Masquespacio ...
No Comments

Post a Comment