3x lockers creatief gebruiken

Jongens, wat heb ik het de laatste tijd druk gehad met weer hele leuke projecten! Vandaar pas nu weer een artikel. Daarnaast zijn we bezig met een make-over op ons eigen kantoor; we laten namelijk allemaal te veel troep op ons bureau slingeren en we hebben dus te weinig opbergruimte. Maar hoe konden we dit probleem leuk en creatief oplossen? (Uiteraard was ik diegene die dat mocht oplossen, geen probleem hoor girls). Hoogste tijd om jullie creatieve opties te geven voor het bergen van je belangrijke spullen op werk d.m.v. jawel, lockers.

Dit deed mij denken aan een recent project: Afgelopen jaar heb ik aan een heel leuk interieurontwerp voor een kantoorpand mogen werken. Het gaat hier om een groot bedrijf dat met flexwerkplekken werkt. Zo was een van de eisen dat er veel kluisjes moesten komen, wat logisch is voor veel werknemers die allemaal hun spullen willen opbergen.
Nu was het voor mij als interieurarchitect een leuke uitdaging om zoveel lockers mooi in een ontwerp op te nemen. Want laten we eerlijk zijn, lockers komen altijd op de laatste plaats en worden altijd als ondergeschoven kindje ergens in een donker hoekje geplaatst. Maar! Het kan wel anders!

LOCKERS ALS AFSCHEIDING:
Lockers kun je op verschillende maten verkrijgen maar de meesten hebben een fijne hoogte van bijna 2 meter hoog. Ze kunnen hierdoor ook prima dienen als wand-afscheiding. Dit creëert waar nodig meer privacy op de werkvloer en je kunt hiermee ruimtes afbakenen zonder daadwerkelijk een muur te moeten plaatsen. Een locker-muur met een dubbele functie noemen we dat.

GA VOOR KLEUR:
Please, pretty please, breng wat kleur aan je werkomgeving! De tijd van monochrome en #lessismore is een beetje verleden tijd. Plus het feit dat kleur emotie oproept zorgt ervoor dat kleurvolle lockers zoals deze, een positieve vibe aan een werkruimte kunnen geven.

PLAATS JE LOCKERS OP EEN SOCIALE PLEK:
De plek waar je je collega’s spreekt is òf in de rij voor het koffie apparaat, òf buiten tijdens het roken (maar wie doet dat nog, want roken is zoo passe) òf op het moment van binnenkomen en weggaan! Je kent het wel, lekker zeuren over het weer met die ene collega terwijl je je jas en spullen opbergt. De ruimte waarin lockers staan, is dus eigenlijk een hele sociale ruimte. Creëer naast het plaatsen van lockers ook wat ruimte voor een gezellig zithoekje of in elk geval wat ruimte voor mensen om op een fijne manier te kunnen socializen.

 

 

Ik hoop jullie hiermee te kunnen inspireren voor wat leuke opties. Ook ben ik heel benieuwd naar jullie werkomgeving, hebben jullie lockers op kantoor staan? Let me know!
Dit artikel schreef ik in samenwerking met lockershop.nl
Foto’s via: Pinterest & Pinterest