Voor al m'n #urbanjungle lovers en groene vingers heb ik een leuk nieuwtje. Want jongens jongens, wat werd ik blij toen ik een email binnen zag komen over het nieuwe product van Jonael. Jonael de eigenaar van Spruitje, is met een nieuw product op de markt gekomen, namelijk de Green Dexter. Of ik meer informatie wilde ontvangen en een keer langs het atelier wilde komen.. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken!  Spruitje kennen jullie vast allemaal wel van de Big Brother of van de Pickels. Een beetje interieurfanaat en actieve Instagrammer heeft 'm vast in huis staan. Sinds kort heeft Spruitje dus ook een nieuw product, namelijk de Green Dexter! Dus ging ik langs bij Jonael zijn atelier. Ook mocht Jonael kort interviewen maar daarover later meer. 'Green Dexter' bestaat uit een massieve houten plank met verlichting en een lange smalle glazen vaas. Het hout dat gebruikt is in de Green Dexter is afkomstig van Stadshout Amsterdam. Lekker lokaal en duurzaam dus. Normaal gezien stop je een bloem of plant in een vaas omdat je alleen de bloem of bladeren wilt zien. Doordat de vaas van Green Dexter van onderen belicht wordt valt juist datgene op wat je normaal nooit ziet; de wortels! En juist de wortels kunnen zo interessant en mooi zijn, dat ook dit onderdeel letterlijk 'belicht' mag worden. Ik ben helemaal fan van mijn Green Dexter dat ik hem op twee plekken in de woonkamer heb uitgeprobeerd. Tijdens de schemering en 's avonds geeft hij ook een mooie schaduw op de muur. In de Green Dexter heb ik eerst een paar takjes basilicum geplaatst. Deze houden het erg lang vol kan ik je vertellen! Ik vond basilicum alleen niet zo mooi staan omdat ik de basilicum en de wortel in verhouding te klein vond voor in de vas. Dus heb ik er nu een groene plant in zitten. Hierna ben ik van plan om een smalle zoete aardappel te proberen. En daarna knoflook. En daarna ui! Er valt dus veel uit te proberen en ik gok dat bijna elke optie een verrassend goede uitkomst zal hebben! De Green Dexter is dus niet alleen mooi, maar is ook nog eens een goede aanrader als je van kleine experimenten houdt. Nogmaals bedankt lieve Jonael en Rianne! En betreft de wortel-progressie.. I'll keep you posted.    
[edgtf_separator type="full-width"]

INFO:

Spruitje
Ferdinand Huyckstraat 74
1061 HW Amsterdam
The Netherlands

06-11093453
Website
Email
Instagram

[edgtf_separator type="full-width"]