OVER:

THE INTERIOR GATHERER is mijn persoonlijke interieurblog. Met mijn blog sprokkel ik interieur-ontdekkingen bij elkaar. THE INTERIOR GATHERER is interieurarchitect by day – blogger by night. Als designliefhebber en ondernemer deel ik ook graag mijn adviezen, interviews en tips met jullie.

INSTAGRAM:

BLOGLOVIN’:

Follow
Top

OVER:

THE INTERIOR GATHERER is mijn persoonlijke interieurblog. Met mijn blog sprokkel ik interieur-ontdekkingen bij elkaar. THE INTERIOR GATHERER is interieurarchitect by day – blogger by night. Als designliefhebber en ondernemer deel ik ook graag mijn adviezen, interviews en tips met jullie.

Mijn nieuwste aanwinst: de Green Dexter

Voor al m’n #urbanjungle lovers en groene vingers heb ik een leuk nieuwtje. Want jongens jongens, wat werd ik blij toen ik een email binnen zag komen over het nieuwe product van Jonael. Jonael de eigenaar van Spruitje, is met een nieuw product op de markt gekomen, namelijk de Green Dexter. Of ik meer informatie wilde ontvangen en een keer langs het atelier wilde komen.. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken! 

 
Spruitje kennen jullie vast allemaal wel van de Big Brother of van de Pickels. Een beetje interieurfanaat en actieve Instagrammer heeft ‘m vast in huis staan. Sinds kort heeft Spruitje dus ook een nieuw product, namelijk de Green Dexter! Dus ging ik langs bij Jonael zijn atelier. Ook mocht Jonael kort interviewen maar daarover later meer.

 
‘Green Dexter’ bestaat uit een massieve houten plank met verlichting en een lange smalle glazen vaas. Het hout dat gebruikt is in de Green Dexter is afkomstig van Stadshout Amsterdam. Lekker lokaal en duurzaam dus. Normaal gezien stop je een bloem of plant in een vaas omdat je alleen de bloem of bladeren wilt zien. Doordat de vaas van Green Dexter van onderen belicht wordt valt juist datgene op wat je normaal nooit ziet; de wortels! En juist de wortels kunnen zo interessant en mooi zijn, dat ook dit onderdeel letterlijk ‘belicht’ mag worden.

 
Ik ben helemaal fan van mijn Green Dexter dat ik hem op twee plekken in de woonkamer heb uitgeprobeerd. Tijdens de schemering en ’s avonds geeft hij ook een mooie schaduw op de muur. In de Green Dexter heb ik eerst een paar takjes basilicum geplaatst. Deze houden het erg lang vol kan ik je vertellen! Ik vond basilicum alleen niet zo mooi staan omdat ik de basilicum en de wortel in verhouding te klein vond voor in de vas. Dus heb ik er nu een groene plant in zitten. Hierna ben ik van plan om een smalle zoete aardappel te proberen. En daarna knoflook. En daarna ui! Er valt dus veel uit te proberen en ik gok dat bijna elke optie een verrassend goede uitkomst zal hebben! De Green Dexter is dus niet alleen mooi, maar is ook nog eens een goede aanrader als je van kleine experimenten houdt. Nogmaals bedankt lieve Jonael en Rianne! En betreft de wortel-progressie.. I’ll keep you posted.

 
 

 

INFO:

Spruitje
Ferdinand Huyckstraat 74
1061 HW Amsterdam
The Netherlands

06-11093453
Website
Email
Instagram

SHOP DE STYLE:

 • Green Dexter
  125.00

  Green Dexter

  125.00

  Green Dexter, belicht de andere kant van een plant. Het laat de prachtige wortels zien, die we soms wel eens vergeten. Ondergronds is een plant bijna net zo groot als aan de oppervlakte. Eigenlijk kunnen bijna alle planten in dit ontwerp lang blijven leven. Het houtwerk is gemaakt van Amsterdamse bomen (via Stadshout Amsterdam), dus de gebruikte houtsoorten kunnen variëren.

  Te koop bij Spruitje

  Quick View
 • Kek Amsterdam Tropical behang
  69.95

  Kek Amsterdam Tropical behang

  69.95

  Tropische sferen met dit mooie behang van KEK Amsterdam. Dit kleurrijke behang zorgt geheid voor een glimlach op je gezicht. De rol bestaat uit een afbeelding van het tropische palmblad.

  TE KOOP BIJ VTWONEN.NL

  Quick View
 • Pulp Time Square beige
  29.90

  Pulp Time Square beige

  29.90

  De klok Paper Pulp Time van Zuiver is een lichtgewicht wandklok. Dit mooie uurwerk is gemaakt van papier pulp dat in vorm geperst werd. Deze stoere wandklok is van een prettig formaat en verkrijgbaar in twee kleuren en twee vormen.

  TE KOOP BIJ BOL.COM

  Quick View
 • The Fragility of Things vaas
  550.00

  The Fragility of Things vaas

  550.00

  Een product uit de afstudeercollectie The Fragility of Things van designer Daniel van Dijck. De collectie heeft een mooie en kwetsbare textuur die vraagt om aangeraakt te worden. De handgemaakte vasene zijn met de hand gemaakt en hebben een witte glossy afwerking. Notitie; prijzen zijn vanaf.

  TE KOOP BIJ DANIELVANDIJCK

  Quick View
 • DIT VINDT JE MISSCHIEN OOK LEUK:

  Groen groentje Afgelopen maand ben ik mijn onderzoek gestart naar goede en vooral mooie planten voor in huis en geschikt voor de katten. Bij deze een aantal opties van niet giftige planten die ik maar gelijk kan delen. Scheelt jou weer uitzoekwerk toch?   Voor alles een eerste keer. Voor de eerste keer een goede bank kopen, voor de eerste keer echt zelf verbouwen en voor de eerste keer planten kopen. Ik ben niet jong meer en je kunt wel zeggen dat je met mijn leeftijd je jezelf volwassen mag noemen. T...
  Sneak Preview van onze woonkamer Een tijdje geleden zijn we ook voor onze eigen woning begonnen met klussen. Een nieuwe kleur aan de muur en fijne kamerplanten zorgt voor al een lekker oppepper van ons huis. Kijk je mee?   Zoals je op de foto's ziet oogt de muur op bijna elke foto als een andere kleur! Dit hangt allemaal heel erg af van hoe de zon staat en hoe scherp de zon op dat moment is natuurlijk. Maar leuk is het wel, zo wisselt de kleur op de wand nog eens af en toe!   Op de foto's staan een paar interi...
  Zo kweek je je eigen avocado plant Sinds we begin dit jaar zijn begonnen met klussen, is de behoefte aan planten ook opeens toegenomen. En wat toevallig nu, #urbanjungle is een trend dat op dit moment erg hot is. Maar ook kun je een plantje heel goed zelf kweken! Lekker goedkoop, en vooral heel erg leuk! Wil jij ook een urban jungle in huis creëren? In dit artikel vertel ik je hoe je het best een avacado plant kunt groeien.    Enfin, een jungle in je interieur is dus helemaal hip. En mooi, en goed voor de zuurstof. Sinds...
  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.