Een oude nieuwe ontdekking: Sergio Asti

Ik heb een keertje eerder al gesproken over mijn dieptepunt met design. Vandaag is eerder een van de hoogtepuntjes. Want dit moment, het moment dat ik dit schrijf, vindt ik een van de mooiste ontdekkings momentjes.

Wanneer je iets ontdekt dat op dit moment betreft stijl helemaal hot is, en dat je erna dan achter komt dat het ‘old as fuck’ is. Dat is toch prachtig! Het zijn mijn mooiste momenten eigenlijk. Dan vindt ik het zo prachtig dat vriendlief het ook krijg te horen. Ik ga er niet nog meer omheen bakkeleien en je maar gewoon voorstellen aan deze designer. Je zou hem kunnen kennen van zijn iconische verlichting, namelijk Sergio Asti.

Maar kijk eens naar zijn interieurs! Links zie je Céline Shop uit 1977 en rechts Sergio Favre uit 1966. Velours, warme pasteltinten en grafische vlakken. Al waren dit recente foto’s van nieuw werk geweest had ik het zo geloofd, geweldig!