Unieke setting in Cassina’s boek This Will Be The Place

Designersboeken zijn vaak een pracht-cadeau om te ontvangen en om in bezit te hebben. Helemaal als we het hebben over hèt designersmerk uit Italië, namelijk Cassina. Het is heerlijk hoe je soms kunt genieten van perfecte plaatjes, waarin ruimte, design en verschillende vormen bij elkaar komen. In dit geval: Lekker excentriek en een beetje gestoord. In dit artikel vertel ik meer over het prachtige boek van Cassina.

Cassina is een designers-label en heeft een groots verleden vól met klassiekers zoals de Zigzag stoel van Rietveld, design van Le Corbusier, Pierre Jeanneret en de LC4-chaise van Charlotte Perriand. Excentriciteit, eigenheid en een beetje eigenwijs is altijd een rode lijn geweest voor Cassina door de jaren heen. Die rode lijn loopt al decennia zo door en het lijkt er ook niet op dat dit binnenkort zal stoppen. Gelukkig maar, want ik kijk mijn ogen uit en jij vast ook!

Cassina heeft het afgelopen jaar een parel van een boek uitgebracht. Het boek This Will Be The Place dat is geschreven voor Felix Burrichter, toont zoals omschreven wordt – het boek heb ik zelf nog niet, maar je begrijpt dat deze op mijn wishlist staat – verschillende scenario’s met elk zijn eigen sfeer en soort ruimte. De foto’s hier onder zijn van het scenario Artful Living, een ruimte ontworpen door architecte Martti Kalliala dat dus boordevol prachtig design van Cassina staat. Deze foto’s vragen naar meer en ze maken mij in elk geval mega nieuwsgierig naar de andere scenario’s. Wat is jouw favoriete designers-stuk uit deze serie? Let me know in de comments, ben benieuwd!

 

Bron: Sight Unseen