Ik weet niet of ik het als Hagenaar mag zeggen, maar ik ben stiekem ook wel een beetje gek op Delft. Het is namelijk een stad dat voor mij lekker dichtbij is en tegelijkertijd zó anders is als Agga! Een paar weken geleden gingen ik en vriendlief dus naar Delft. En ik ben werkelijk verrast van leuke plekjes die ik nog niet kende. Zo ook dit pareltje HUmmUS. De gezonde hotspot in Delft dat is opgericht door een leuk stel uit Delft.   HUmmUS, deze mooie zaak in Delft, is opgestart door het koppel Jorine en Bilal. En zoals de naam al zegt, veel heerlijke vegetarische en arabische gerechten! In HUmmUS komt de liefde van koken goed samen met de arabische achtergrond van Bilal. Het interieur bestaat uit lange zitbanken met grafische kussens. Deze grafische print komt trouwens ook terug op de website. Heel erg vet. Met fijne roze accentkleuren en een stoer zwart plafond is er een goede balans tussen twee verschillende stijlen. And again, hangt er boven elk tafeltje wel een fijne plant. Urban jungle, yes please!   Ook de leuke tekst boven de keuken van Rumi: 'No sooner the saucepan boil, then the chickpeas start leaping up to the top, in hundreds of manifestations of ecstasy' geeft het interieur nóg een extraatje.    

HUmmUS
Molslaan 39
2611 RJ, Delft
The Netherlands

Telnr: 015 75 03 121
Website: www.ilovehummus.nl
info@ilovehummus.nl
Check ook hun: Instagram